Pieniä harjoituksia ja tehtäviä joilla irtautua hetkeksi.

__________

5-10 minuutin ajatuksien puhdistus:

Hyvä harjoitus tehdä ennen kuin rupeaa luovaan toimeen.

Istu alas, ota paperi, kynä ja kirjoita paperille kaikki mitä pitää muistaa (kauppalista, muista käydä postissa yms.) Piirrä loppuaika pelkkää viivaa. Laita paperi taskuusi ja tuhoa kun et tarvitse enää kauppalistaa tms. Näin ei päässä pyöri samat ajatukset, mitä pitää muistaa myöhemmin vaan voi keskittyä luovaan tekemiseen.

__________

Leivo kakku

Koska olet viimeksi leipunut kakun? Tässä on lempireseptini, helppo, nopea ja sitä voi muunnella. Yleensä lisään ainakin kardemummaa, joskus raastan sitruunan tai appelsiinin kuorta, vaniljasokerikin on kiva lisä. Sen mukaan mitä on kaapissa siis.


4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


-Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekaisin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot muna vaahtoon. Sekoita varovasti. Paista 175°c  n. 40 min. Valmis! Nauti perheen, ystävän, työkavereiden kanssa tai ihan itse. Olet sen ansainnut!__________

Puolikas pannari

Joskus tekee mieli pannaria mutta ei sitä viittis tehdä koko pellillistä niin hokasin että sitähän vois tehdä puolikkaan pannarin, pellin sijaan se paistetaan sopivassa vuoassa.

4dl maitoa

1/2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1/2tl suolaa

(1/2tl leivinjauhetta)

2 1/2dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

Laitan aina voita/margariinia vuoan phjalle nokareina, niin mummonikin tekee. Paista 225°c noin 30 minuuttia. Nauti!

Hassua luksusta arkeen

Keitä teetä, kaada se hienoimpaan teekannuun mitä sinulta löytyy. Kata pöytään pöytäliina/tabletit ja hienoimmat posliinikuppisi (tasseineen!) . Teen kanssa voi nauttia ihan arkisesta paahtarista hillolla, puitteet kun on fiinimmät niin tottahan toki se näyttää paremmalta. Juo teetä kuin hieno Englantilainen aristkraatti!

© 2016 CARTOONICA. Unioninkatu 29, 00170 Helsinki
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!